Remedii naturale utile in caz de spasmofilie

(Raspuns la scrisorile cititorilor)

Articol publicat in ziarul Evenimentul din 14.06.2003.

Mariana Harabagiu, din Tirgu Neamt, ne roaga sa publicam un tratament naturist pentru spasmofilie: “Pina acum, singurul tratament pe care l-am facut au fost injectiile cu calciu. Cind aveam o criza, faceam un calciu si gata, imi reveneam. Daca exista vreun ceai sau niste remedii naturiste care sa ma ajute, va rog din suflet sa le publicati in ziar”.

Foarte utile in cazurile de spasmofilie sint curele cu griu incoltit, tarite de griu (6 linguri pe zi), polen, suc de orz verde (50 ml, de 3 ori pe zi) si pulbere de coada calului, cite o lingura, dimineata si seara, in putina apa.

Un ceai pe care prof. univ. dr. Constantin Milica, specialist in fitoterapie, il recomanda in astfel de cazuri este din valeriana, coada calului, schinel, coada soricelului, talpa gistei, urzica si tataneasa, cite 20 g din fiecare. Se pune o lingurita cu virf de amestec la 250 ml apa clocotita, se lasa sa infuzeze 2 minute si se beau 3 cani pe zi.

Foarte mult ajuta dusurile alternante (de 2 ori pe zi), dusul rece general (de 3 ori pe saptamina), gimnastica respiratorie, cura cu aer, baia de soare si macar 10-15 sedinte de reflexoterapie.

Related Posts with Thumbnails

July 27, 2008  Tags:   Posted in: AFECTIUNILE SISTEMULUI NERVOS, Tratamente naturiste

One Response

  1. iuliana - July 19, 2011

    pentru mine un tratament bun pentru spasmofilie este medicamentul spasmostop un produs naturist se gaseste in farmaciile naturiste sper sa va fie de folos ca stiu prin ce trece-ti