19 martie 2011: Lansare de carte “TRANDAFIRUL – Gingasie, Frumusete, Sanatate”

Cu ocazia implinirii a 50 de ani de activitate a Universitatii „Ovidius” din Constanta, dl. prof. univ. dr. Constantin Milicã va lansa cartea „Trandafirul – Gingasie, frumusete, sanatate – Monografia genului Rosa”.

In data de 19 martie 2011 (sambata), sunteti asteptati incepand cu ora 09:00 la Universitatea „Ovidius” (sediul din Bd. Mamaia) pentru a lua parte la lansarea oficiala a cartii, unde va fi prezent si dl. prof. Milicã pentru a discuta cu cei prezenti.

Cei interesati de achizitionarea acestei carti, o pot comanda telefonic sunand la numarul 0232-407.468 de luni pana vineri intre orele 9:00 – 13:00. Cartea va fi expediata prin Posta Romana, iar costurile de transport vor fi suportate de cumparator.

“Din toate timpurile, la popoarele din emisfera nordica, trandafirul a fost considerat cea mai frumoasa floare, regina de necontestat a tuturor plantelor, simbolul dragostei, al puritatii si victoriei, al prieteniei si respectului dintre oameni.

Prin parfumul si delicatetea pe care si-o apara cu ajutorul spinilor, „regina florilor” a impresionat atat pe muritorii de rand, cat si pe zei si pe zeite, sfinti, conducatori religiosi, imparati si regi.

Proprietatile terapeutice si odorande ale florilor au constituit, vreme de secole, baza unor tratamente medicale, fiind un excelent leac pentru sanatate si o sursa de inaltare a spiritului. 

Farmecul irezistibil al unui buchet de trandafiri, cu petale parfumate si intr-o diversitate de culori, inspira multa energie, optimism, bucuria trairii si speranta intr-un viitor luminos.

In decursul istoriei, trandafirul a fost cea mai preferata dintre toate florile de pe glob, cea mai adulata si venerata de poeti, cantata in versuri, pictata pe panze si sculptata in diferite forme.

Astazi, trandafirul este nelipsit de la principalele evenimente din viata omului, insotindu-l de la nastere la botez, logodna si cununie, zile onomastice si conducerea pe ultimul drum.

Monografia este a fost publicata de Editura PIM din Iasi si este semnata de prof. univ. dr. Constantin MILICÃ(membru al Academiei de Inalte Studii – Iasi), prof. univ. dr. Adrian BAVARU (Membru de Onoare al Academiei Oamenilor de Stiinte) si lector dr. ing. Elena BAVARU.

Titlurile catorva dintre capitolele aflate in cuprinsul cartii:

 • Legendele si istoricul trandafirului
 • Descrierea morfologica a trandafirului
 • Inmultirea si tehnologiile de cultivare a trandafirilor
 • Cultivarea trandafirilor pentru flori taiate
 • Clasificarea speciilor si soiurilor din genul Rosa
 • Descrierea principalelor specii si soiuri de trandafiri
 • Genul Rosa pe teritoriul Romaniei
 • Crearea soiurilor de trandafiri pe plan mondial
 • Utilizarile trandafirilor

Cartea are 250 de pagini si este structurata pe 17 capitole, cuprinzand aproape 300 de imagini ilustrand nenumaratele specii de trandafiri.

Va asteptam cu drag!

Related Posts with Thumbnails

March 14, 2011  Tags: , , ,   Posted in: PUBLICATII

One Response

 1. alin iovan - March 25, 2011

  buna as vrea sa comand cartea trandafirun dar nu pre stiu unde si cum o gasesc