Cea mai recenta CARTE: Tratat de medicina naturista – Vol. I

Autor: Admin

Cu putin timp in urma a fost lansata cea mai recenta carte tiparita sub semnatura d-lui prof. Constantin Milicã sub titlul “Tratat de medicina naturista – Volumul I, Bolile aparatului digestiv“. Cartea a fost publicata la Editura PIM din Iasi in format 24 x 17 cm si are 286 de pagini.

Lucrarea face parte dintr-o serie de sase volume care vor aparea la editura ieseana, volumele fiind structurate dupa tipurile de afectiuni.

Cele 5 parti ale primului volum trateaza subiecte de maxim interes in randul celor care sufera de afectiuni ale sistemului digestiv:

- Tratamentele bolilor hepatice

- Bolile veziculei si ale cailor biliare

- Tratamentele bolilor de stomac

- Bolile intestinelor

- Cancerele aparatului digestiv

Cartea poate fi comandata telefonic, apeland direct Centrul de Tratamente Naturiste AROMA la numarul: 0744-65.05.69 si poate fi expediata prin posta, plata facandu-se la primirea coletului. Centrul AROMA isi are sediul pe Bulevardul Carol I, nr. 26-28, parter (in incinta farmaciei FarmaVit)  – localizare Google Maps.

Citam din Introducere:

“Folosirea plantelor in scopuri vindecatoare se confunda ca vechime cu prima varsta a omenirii, respectiv epoca de piatra, atunci cand se utilizau remedii instinctive impotriva bolilor. Din acea perioada au fost selectate din natura anumite “buruieni de leac” eficace contra durerilor de stomac, ficat sau rinichi, pentru bolile de plamani sau de piele. In mod deosebit se urmarea vindecarea fracturilor de oase, a ranilor, taieturilor si contuziilor capatate in timpul luptelor cu animalele salbatice mari. In primele faze ale evolutiei, omul nu suferea de cardiopatii, ulcere si boli psihice. (…)

In decursul timpului, terapia naturista a evoluat paralel cu medicina stiintifica, avand ca origine aceleasi surse de inspiratie si de fundamentare. Observatiile si testarile experimentale, analizele biochimice si verificarile clinice facute de specialisti au fost trecute prin filtrul inteligentei umane al multor generatii, in care s-au implicat numerosi medici, farmacisti, chimisti, biologi etc.

Introducerea medicamentelor de sinteza chimica a debutat in anul 1905 prin lansarea de catre chimistul german Paul Ehrlich a produselor “salvarsan” si “neosalvarsan”, eficiente in tratamentul sifilisului. Autorul a primit titlul de laureat al Premiului Nobel, preparatele sintetizate au disparut, dar sifilisul a ramas.

Timp de 5-6 decenii, din retortele chimice ale fabricilor au iesit peste 50.000 de produse de sinteza, sustinute, in exclusivitate, de multi medici si farmacisti.

Practica medicala din ultimele decenii a constatat insa ca numeroase medicamente de sinteza prezinta structuri chimice incompatibile cu procesele metabolice ale organismului uman. Astfel se explica efectele secundare, cu reactii adverse, declansate prin intoxicatii medicamentoase neprevizibile, respingere si chiar imbolnaviri grave. Efectele negative rezultate in urma tratamentelor cu thalidomina, clioquinol, halotan, fenacetina, methoxyfluran, amfetamide, indoprofen, sulfoniluree, fenilbutazona, corticosteroizi si multe altele, au impus excluderea lor din listele oficiale ale produselor chimioterapeutice.”

 

Related Posts with Thumbnails

September 3, 2011  Tags: , ,   Posted in: PUBLICATII