CARTE: Flora medicinala a Romaniei (Atlas)

In luna decembrie, domnul Prof. Dr. Constantin MILICÃ lanseaza o noua carte, intitulata “Flora medicinala a Romaniei“. Lucrarea este prezentata sub forma unui ATLAS, contine 438 de pagini in format A4 si este o inestimabila sursa de informatii si sfaturi utile tuturor celor care sunt interesati de tratarea diverselor afectiuni pe cale naturista.

Atlasul cuprinde 208 plante aflate in tezaurul faunei romanesti, fiecare planta fiind insotita de o serie de imagini intr-o forma grafica de exceptie si de o serie de date extrem de utile celor care doresc sa cunoasca mai indeaproape calitatile plantelor crescute pe teritoriul Romaniei, adresandu-se in egala masura atat celor care sunt mai putin initiati in tainele medicinei naturiste, cat si expertilor din domeniu (raspandire, date tehnologice, proprietati terapeutice, actiuni terapeutice specifice si alte utilizari).

Cartea poate fi comandată telefonic, apelând direct Centrul de Tratamente Naturiste AROMA la numărul: 0744-65.05.69 și poate fi expediată prin poștă, plata făcându-se la primirea coletului. Centrul AROMA își are sediul pe Bulevardul Carol I, nr. 26-28, parter (în incinta farmaciei FarmaVit)  – localizare Google Maps.

Citam din Postfata:

“Prezentul ATLAS incearca sa usureze cunoasterea sortimentului de plante medicinale si aromatice aflate pe teritoriul Romaniei, prin plansele colorate, in imagini de ansamblu si de detaliu, precum si prin textele alaturate care descriu caracterele morfologice ale plantelor, zonele naturale de raspandire si organele vegetale utilizabile.

Punand baza pe experientele sutelor de generatii anterioare, axate pe testari repetate si pe cercetari chimico-farmaceutice de profunzime, s-au conturat, pentru fiecare planta, proprietatile terapeutice si actiunile specifice in prevenirea si combaterea multor maladii umane si animale. Toate acestea sunt corelate cu date concrete asupra continutului in substante bioactive care intra in interactiune cu factorii declansatori ai bolilor. [….]

Nu excludem interesul iubitorilor de natura, al turistilor si al excursionistilor pe meleagurile noastre, admiratori si culegatori de plante, atrasi de frumusetea florilor, de parfumul placut degajat in jur si de insusirile medicamentoase, binecunoscute.”

Centrul AROMA isi are sediul in incinta Univestitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad” Iasi din Aleea Mihail Sadoveanu nr. 3.

Toate cele 208 plante incluse in acest atlas sunt asezate in ordine alfabetica, iar Cuprinsul este disponibil mai jos:
 
Un exemplu de prezentare a plantelor este Lavanda – imagini si descriere:

Related Posts with Thumbnails

December 1, 2012  Tags: , , ,   Posted in: PUBLICATII