Salata de urzica, o metoda eficienta pentru detoxifiere

INTREBARE – Ionela D., Galati:
„As dori sa publicati cateva retete pentru dezintoxicarea organismului. Va multumesc.“

 * * *

RASPUNS – Prof. Constantin Milică:
Pentru eliminarea toxinelor din organism sunt eficiente preparatele din plante, de care medicina naturista nu duce lipsa.

Iata cateva dintre acestea:

- infuzia de menta: 1-2 lingurite frunze uscate la 200 ml apa clocotita; se infuzeaza acoperit 20 minute, se strecoara si se beau 2-3 ceaiuri reci intre mese, avand efecte in crampe si balonari abdominale, dezintoxicarea organismului prin diureza si transpiratie intensa si fortificarea sistemului nervos. O cana de ceai elimina mirosul neplacut al gurii de natura digestiva, iar seara are efect sedativ si evita insomnia;

– tinctura din fructe de soc: se prepara prin amestecarea sucului proaspat de fructe (nematurizate sau maturizate) cu alcool 900, in raport 1:1, dupa care se agita bine pentru omogenizare. Se pastreaza in sticle mici, bine inchise, la loc rece si intunecos. Se administreaza cate 2-4 linguri pe zi, intr-o cura de lunga durata. In curele de slabire la persoanele evident supraponderale, tinctura de soc se aplica in doze progresive de 1-7 lingurite pe zi, luate la ora 18:00, pe o durata de 3 luni, avand efecte in evacuarea materiilor reziduale din colon, extragerea excesului de apa din tesuturi si dezintoxicarea ampla a organismului, asigurand o slabire cu circa 15 kg in 90 de zile;

– sucul proaspat din fructe de soc: boabele bine coapte, negre la culoare si gust dulce, se zdrobesc cu un mixer sau manual cu ajutorul unei linguri de lemn, dupa care se strecoara printr-un tifon dublu in sticle curate care se depoziteaza la rece. Se administreaza zilnic 3-5 linguri (la adulti) si 3 lingurite (la copii), pe stomacul gol, cu 15 minute inainte de mese, pentru tratarea constipatiei, dezintoxicarea si intarirea capacitatii de aparare a organismului;

– salatele de urzica: se prepara numai din urzici, frecate cu sare pentru a nu mai fi vezicante sau in asociere cu frunze de papadie si laptuca (in parti egale), cu putin ulei si zeama de lamaie. Se poate pregati si o salata de urzici cu ou; 150 g frunze urzici proaspete se spala, se oparesc 5 minute, se scurg, se taie marunt si se amesteca cu putin otet de mere si sare, eventual cu 20 g smantana. Se orneaza cu rondele de ou fiert tare. Aceste salate au efecte miraculoase de primenire a sangelui, prin curatire de toxine si prin revigorarea si vitaminizarea organismelor.

Articolul a fost publicat in Ziarul LUMINA (rubrica “Raspundem cititorilor”) din 23.01.2010.

Related Posts with Thumbnails

February 13, 2013  Tags: , , ,   Posted in: BOLI DE METABOLISM