CARTE: DIABETUL – Un pericol în creștere pentru sănătatea populației

Coperta I: Diabetul, un pericol in crestere

Recent domnul prof. univ. dr. Constantin MILICĂ a lansat o nouă carte, intitulată: “Diabetul – Un pericol în creștere pentru sănătatea populației“, publicată la Editura Doxologia.

Cartea are 228 de pagini și este structurată în 14 capitole, în care se explică evoluția cunoștințelor despre diabet, extinderea bolii pe plan internațional, tipurile de diabet, simptomele, factorii determinanți și complicațiile, precum și diagnisticarea și tratamentul, alături de regimul alimentar și de viață recomandate diabeticilor.

Cartea poate fi comandată telefonic, apelând direct Centrul de Tratamente Naturiste AROMA la numărul: 0744-65.05.69 și poate fi expediată prin poștă, plata făcându-se la primirea coletului. Centrul AROMA își are sediul pe Bulevardul Carol I, nr. 26-28, parter (în incinta farmaciei FarmaVit)  – localizare Google Maps.

Cităm din Introducere:

“Diabetul zaharat a devenit o importantă boală socială din cauza extinderii sale continue pe plan mondial și prin validitatea pe care o declanșează.

În prezent, diabetul se situează pe un loc de frunte în rândurile afecțiunilor cu largă răspândire, riscul îmbolnăvirii fiind mai mare la femei și la persoanele vârstnice, de peste 65 de ani.

Pericolele cauzate de diabet sunt enorme ținând seamă de reducerea susbtanțială a speranței de viață și a formelor de invaliditate severă, provocate de complicațiile posibile – afecțiuni cardiace, renale, oculare, deteriorarea nervilor și amputarea membrelor inferioare.

În fața acestei boli grave, Federația Internațională a Diabetului, cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății, a declarat data de 14 noiembrie Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului (World Diabetis Day), când sunt recomandate iluminarea clădirilor în albastru și susținerea sloganului Să aducem diabetul la lumină.

O acțiune meritorie a Federației a constat în lansarea, in octombrie 1989, a Declarației de la St. Vincent (Italia), care urmărea salvarea vieților bolnavilor de diabet, insistând pe necesitatea ca aceștia să fie bine informați în legătură cu boala de care suferă – cauze, evoluții posibile, complicații și tratamente eficiente.”

Vă invităm să răsfoiți cuprinsul cărții.

- Pagina 1 -Diabetul Cuprins pag. 1 - Pagina 2 -Diabetul Cuprins pag. 2
- Pagina 3 -Diabetul Cuprins pag. 3 - Pagina 4 -Diabetul Cuprins pag. 4
Related Posts with Thumbnails

January 4, 2015  Tags: , , , , ,   Posted in: PUBLICATII